Anmäl dig till Tjur Ruset 2015

Tjur Ruset är årets tuffaste och roligaste terränglopp. Här sätts din styrka och uthållighet på prov. Distansen är c:a 10 km. Banan går upp och ned för branta backar, genom vattendrag och leriga sankmarker, över stock och sten. Utmanande och inspirerande!
Nästa år avgörs Tjur Ruset lördagen den 3 och söndag den 4 oktober i ett krävande skogsområde någonstans i Storstockholm. Exakt var är än så länge hemligt.
Vill du vara säker på att få en plats i Tjur Ruset 2015 kan du anmäla dig redan nu.
Info och anmälan >>

Drygt tre tusen anmälda

Intresset är stort för Tjur Ruset 2015. Tre veckor efter 2014 års lopp var över tre tusen löpare anmälda. Den 27 oktober var siffran för antalet anmälda 3 173. De flesta som anmält sig har valt lördagens lopp.

Se TV4:s program från Tjur Ruset

TV4 bevakade Tjur Ruset 2014. Du kan se programmet på TV4 Play.
Till Tjur Ruset på TV4 Play >>

Grymt lopp förtjänar grymma deltagare

Vi har fått mängder med kommentarer från deltagarna i årets Tjur Ruset. Ni gör oss stolta, rörda och extremt taggade inför Tjur Ruset 2015. Och tänk att ni alltid har en hjälpande hand ...
Läs mer >>

Se filmen från Tjur Ruset 2014

Vår fotograf, Micke Sjöblom, sprang två hela varv på Tjur Rusets bana och filmade alla hjältar. Sprang du loppet? Då kan du kanske återuppleva känslan. För dig som inte sprang - titta, njut och våndas. Du kanske ska anmäla dig till nästa år ...?
Se Micke Sjöbloms film från Tjur Ruset >>

Bästa bilderna från Tjur Ruset Söndag

Våra duktiga fotografer, Ryno Quantz och Micke Sjöblom, har tagit alldeles underbara, blöta, skitiga - och framför allt känslosamma bilder från söndagens lopp. 186 bilder finns i bildspelet - du kanske är med du också.
Till bästa bilderna >>

Lite lerigare, lite soligare och precis lika kul

Söndagens Tjur Ruset blev precis som lördagens. En succé. Med 4 064 deltagare till start har vi sällan skådat så många skitiga löpare med stora leenden. En som var mycket nöjd med loppet var Petra Kindlund, Run Academy, som tog sin tredje seger på tiden 54:02. Jakob Jansson vann herrklassen på 44:46. Bara några sekunder efter målgången lovade han att komma tillbaka nästa år.
Till resultatlistan >>

Se videoreportaget från Tjur Ruset lördag

Se vårt åtta minuter långa reportage från Tjur Ruset som avgjordes i helgen i Almnäs utanför Södertälje. Ett lopp som satte rekord både i deltagare och lera.
– Hemskt kul, fruktansvärt jobbigt och ett minne för livet, säger Caroline Hedman som kom i mål med bara en sko!
Till Marathon.se >>

Fina tider, familjefest och fullt med lera

Hur galet det än låter - men årets skitigaste löpartävling kan bli till en familjefest. Som för familjen Sterner. Fest blev det också för orienteraren Simon Hodler som vann herrklassen.
Läs mer >>

De bästa bilderna från Tjur Ruset lördag

Fotografen Ryno Quantz fick jobba hårt när han fotograferade deltagarna i årets lopp. Här hittar du bilder från bävardammar, träsk, diken och en väldig massa lera. Är du med själv kanske?
Till bildspelet >>

Ännu fler bilder. Läns Tidningens bildspel

Utöver våra egna fotografer fanns lokaltidningen LT, Läns Tidningen, på plats och fotograferade. Kika gärna på alla fina bilder i deras bildspel.
Till LT:s bildspel >>

Tjur Ruset: Blött, lerigt och alldeles underbart

Den första dagen av Tjur Ruset 2014 är snart till ända. Cirka 4 600 startade i Tjur Ruset lördag, och 1 050 i Kalv Ruset. Vinnare i damklassen var Lisa Dahlberg som hjulade i mål på tiden 55:07. Vinnare i herrklassen var orienteraren Simon Hodler på 42:01. Men alla som har tagit sig i mål i denna grymt tuffa är självklara vinnare. Grattis!
Till resultatlistan >>

Kalv Ruset – Roligt så in i vassen

Lördagens Kalv Ruset var det tuffaste hittills. Djupa vattenfyllda diken, lera, träsk och hinder mötte ungdomarna längs den 2,8 kilometer långa banan. Här får du träffa systrarna Linn och Tove Olsson, och fotbollskillen Markus Sehlberg.
Till artikeln >>

Se dig själv springa i mål

Nu kan de se en kort video som visar när du sprang i mål i Tjur Ruset eller Kalv Ruset. Gör så här: gå in i resultatlistan och klicka på ditt namn så visas videon.
Till resultaten >>

Kalv Ruset 2015 – anmälan är öppen

Kalv Ruset 2015 – för tuffa killar och tjejer
Kalv Ruset är ett lopp för alla tuffa killar och tjejer som vågar testa sin styrka på en verkligt krävande terrängbana. Upp och ner, lerigt och halt med naturliga hinder som måste forceras. Lite jobbigt, men mycket inspirerande och spännande!
2015 avgörs Kalv Ruset lördagen den 3 och 4 oktober, alltså samma dagar son Tjur Ruset avgörs. Då får du chansen att prova på detta annorlunda lopp.
info och anmälan >>

Tjur Ruset 2015 – anmälan är öppen!

Tjur Ruset är årets tuffaste och roligaste terränglopp. Här sätts din styrka och uthållighet på prov. Distansen är c:a 10 km. Banan går upp och ned för branta backar, genom vattendrag och leriga sankmarker, över stock och sten. Utmanande och inspirerande!
Nästa år avgörs Tjur Ruset lördagen den 3 och söndag den 4 oktober i ett krävande skogsområde någonstans i Storstockholm. Exakt var är än så länge hemligt.
Vill du vara säker på att få en plats i Tjur Ruset 2015 kan du anmäla dig redan nu.
Mer information >>

Stort intresse –nära två tusen anmälda

Deb 8 oktober, alltså endast tre dagar efter det att Tjur Ruset avslutades, var 1 889 löpare anmälda till Tjur Ruset 2015.
Läs om nästa års lopp >>

Inled nästa löparsäsong på Norra Djurgården den 29 mars

Söndagen den 29 mars 2015 avgörs Premiärmilen för nionde gången. Du springer en 10 km lång bana i härlig miljö på Norra Djurgården. Detta är det perfekta loppet för dig som vill testa formen inför vårens och sommarens tävlingar.
Info och anmälan >>

Är du redo för ett nytt kraftprov?

Lördagen den 30 maj 2015 avgörs ASICS Stockholm Marathon – årets kraftprov och årets folkfest – för 37:e gången. Det blir ett lopp att minnas! Vill du vara en av stjärnorna i Nordens viktigaste löpartävling så är det bara att börja uppladdningen.
Info och anmälan >>

Kolla in Europas tuffaste trailskotest

Vad ska du ha för skor i TjurRuset. De bör klara halt och slipprigt underlag men ändå funka att springa en mil. Marathon.se har gjort ett riktigt tufft trailskotest som kan ge vägledning. Kolla reportagen från testerna som redan finns tillgängliga. Testresutaten kommer 15 september.
Kolla trailsko-testet här >>