Hög tid för anmälan TjurRuset 2015

TjurRuset är årets tuffaste och roligaste terränglopp. Här sätts din styrka och uthållighet på prov. Distansen är c:a 10 km. Banan går upp och ned för branta backar, genom vattendrag och leriga sankmarker, över stock och sten. Utmanande och inspirerande!
TjurRuset avgörs lördagen den 3 (fulltecknad) och söndag den 4 oktober.
Vill du vara säker på att få en plats i Tjur Ruset söndag bör du inte vänta för länge med din anmälan.
Info och anmälan >>

Lördagen fulltecknad, 2 500 platser kvar på söndagen

Intresset för Tjur Ruset är stort. Den 24 augusti var 4 031 löpare anmälda till söndagens tävling. Max 6 500 anmälningar accepteras.
Redan den 4 mars var 6 523 löpare anmälda till Tjur Ruset lördag 3 oktober. Anmälan stängdes då.
Nu finns det alltså endast 2 500 platser kvar i Tjur Ruset söndag 4 oktober.
Anmäl laget här >>

Loppet avgörs på Norra Djurgården

Tjur Ruset och Kalv Ruset avgörs 2015 på Norra Djurgården i Stockholm. Banan går genom naturskön historisk mark i världens äldsta nationalstadspark. Start och mål i närheten av Stora Skuggans Värdshus.
Det går utmärkt att ta sig till och från loppet med kommunala transportmedel. Det är bekvämt gångavstånd till start- och målområdet från närmaste tunnelbane- eller bussstation. Däremot är det tyvärr stor brist på parkeringsplatser nära start- och målområdet.
Läs mer om Nationalstadsparken >>

Kuperad och jobbig terräng

I år är det tredje gången som Tjur Ruset avgörs i terrängen på Norra Djurgården, så banläggarna Tommie Nordh och Micke Hill känner väl till detta natursköna skogsområde.
– Terrängen vid Stora Skuggan otroligt kuperad och jobbig. Årets lopp blir minst lika krävande som något tidigare Tjur Ruset, lovar Tommie Nordh.
Läs mer >>

Se upp för vargar!

Banan för Tjur Ruset passerar nära det skogsavsnitt som idag heter Den stora vargjakten. Här var den blivande kung Karl XII som ung med om att skjuta tio vargar år 1689.
Idag är det sällsynt med vargar på Norra Djurgården, men om du skulle stöta p en varg under Tjur Ruset, så klättra så snabbt som möjligt så högt upp som möjligt i närmaste träd. Vargar är nämligen dåliga trädklättrare.

Kalv Ruset – för tuffa killar och tjejer Anmälan öppen

Kalv Ruset är ett lopp för alla tuffa killar och tjejer som vågar testa sin styrka på en verkligt krävande terrängbana. Upp och ner, lerigt och halt med naturliga hinder som måste forceras. Lite jobbigt, men mycket inspirerande och spännande!
2015 avgörs Kalv Ruset lördagen den 3 och 4 oktober, alltså samma dagar son Tjur Ruset avgörs. Då får du chansen att prova på detta annorlunda lopp.
Max 1000 anmälningar accepteras per tävlingsdag. Anmälan till lördagens Kalv Ruset har därför stängts. Lördagen den 3 oktober är nu fulltecknad.
info och anmälan >>

Se TV4:s program från Tjur Ruset

TV4 bevakade Tjur Ruset 2014. Du kan se programmet på TV4 Play.
Till Tjur Ruset på TV4 Play >>

De bästa bilderna från Tjur Ruset

Fotografen Ryno Quantz fick jobba hårt när han fotograferade deltagarna i 2014 års lopp. Här hittar du bilder från bävardammar, träsk, diken och en väldig massa lera.
Till bildspelet >>

Träna med oss – vi hjälper dig bli bättre löpare

TSM Running är Sveriges största träningsgrupp för löpare. Vi hjälper dig bli en bättre löpare samtidigt som vi har kul under träningarna.
Vi springer i grupp en eller två dagar i veckan under hösten, vintern och våren Träningen utgår från Stockholms Stadion där vihar egna omklädningsrum.
I höst startar den nionde säsongen med TSM Running. Den 25 oktober är det Run Off och sedan fortsätter träningen fram till sista helgen i maj.
Vi hjälper dig bli en bättre löpare samtidigt som vi har kul under våra gemensamma träningar. Du behöver inte vara någon stjärna för att hänga med. Klarar du av en mil under 70 minuter kommer du att klara av träningen.
Mer information >>

Nästa utmaning: Årets kraftprov och årets folkfest

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången. Det blir ett lopp att minnas– ASICS Stockholm Marathon är årets kraftprov och årets folkfest i huvudstaden. Vill du vara en av stjärnorna i nästa års stora löparfest kan du anmäla dig redan nu.
Info och anmälan >>