Anmäl dig redan nu till TjurRuset 2016

TjurRuset är årets roligaste, tuffaste och garanterat skitigaste terränglopp. Här sätts din styrka, uthållighet och vilja på prov. Under cirka tio kilometer får du erövra de brantaste backarna, lerigaste sankmarkerna och blötaste träsken. 2016 går TjurRuset av stapeln lördagen den 1 och söndagen den 2 oktober.
Till inbjudan och anmälan 2016 >>

Drygt fyra tusen redan anmälda

Drygt fyra tusen löpare är redan anmälda till höstens äventyrslopp Tjur Ruset.
Den 13 januari var 3 906 löpare anmälda till lördagens tävling och 153 till söndagens tävling.
Maximalt 6 500 anmälningar per dag accepteras till TjurRuset 2016.

Grymma bilder från TjurRuset 2015

Vår fotograf Ryno Quantz bangar varken lera, vatten eller branta backar. Titta på bilderna. Njut. Och anmäl dig sedan direkt till TjurRuset 2016.
Till bilderna från KalvRuset>>
Till bilderna från TjurRuset >>

Årets skitigaste film

TjurRuset har självklart dokumenterats även på film. Träsken var lite djupare, leran lite geggigare och backarna lite brantare än något du tidigare varit med om. Kolla in Micke Sjöbloms film från TjurRuset 2015.
Till filmen >>

En grymt grisig film från KalvRuset

Även kidsens skitiga lopp dokumenterades. Här ser du de tuffaste ungarna i de smutsigaste vatten ...
Till filmen om KalvRuset >>

Vinterlöparens ömma punkter

Vintern är på många sätt en tuff tid för löpare. I halkan är det lätt att dra på sig en skada och överbelastningar kommer smygande.
– Det gäller att ta varningssignaler på allvar, men det behöver inte alltid betyda att man direkt ska ställa in träningen, säger träningsexperten Anders Szalkai som tillsammans med läkaren Bengt Olov Tengmark har tittat på några vanliga skador och vad man gör åt dem.
Läs mer på Marathon.se >>

Årets utmaning: Kraftprovet och folkfesten

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången. Vi vet att du fixar lera och branta backar. Frågan är om du är tillräckligt tuff för en mara. Antar du utmaningen?
Info och anmälan >>

Inled löparsäsongen 2016 på Norra Djurgården 2 april

Lördagen den 2 april 2016 avgörs Premiärmilen för tionde gången. Du springer en 10 km lång bana i härlig miljö på Norra Djurgården. Detta är det perfekta loppet för dig som vill testa formen inför vårens och sommarens tävlingar.
Läs mer om Premiärmilen >>